Τα... μυστικά της γραβάτας - kmaroussis.gr
ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1948

Τα... μυστικά της γραβάτας

Φεβρουάριος 02, 2020

Τα... μυστικά της γραβάτας

 Ένα αξεσουάρ κλειδί για κάθε κοστούμι κάθε άντρα δεν είναι άλλο από μια καλή γραβάτα. Αυτό είναι το μυστικό που μπορεί να απογειώσει το look σας ή να σας κρατήσει σε γήινα επίπεδα. Πως όμως μπορούμε να ξέρουμε τι είδους γραβάτα και τι χρώμα χρειάζεται σε κάθε περίσταση; Το kmarousis είναι εδώ για να σας δώσει τα φώτα του, καθώς ακόμη και ο πλέον έμπειρος στο θέμα κοστούμι, μπορεί να κάνει ένα λάθος που θα «χαλάσει» την εικόνα του.

 Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξουμε σε μια γραβάτα είναι η αναλογία της. Το μήκος και το πλάτος μιας γραβάτας «αλλάζει» ανάλογα  με τον σωματότυπο του άντρα που τη φοράει, καθώς διαφορετικό μέγεθος θα πρέπει να φορέσει ένας εύσωμος και ψηλός και άλλο ένας λιγότερο μυώδης. Όσο για το σωστό μέγεθος; Στην πλειονότητά τους, οι άντρες μοιάζουν καλύτεροι με γραβάτες σε κανονικό μέγεθος (3,25 έως 3,75 ίντσες), ενώ εκείνοι με μικρότερο ύψος ή οι περισσότερο λεπτοί θα πρέπει να επιλέξουν  μια λεπτή (μέγεθος 2 έως 2,75 ίντσες).

Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέχουν οι άντρες στις γραβάτες τους  είναι το χρώμα που θα επιλέξουν. Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως κάθε περίσταση  έχει και το συγκεκριμένο dress code της. Έτσι  λοιπόν διαφορετικά χρώματα θα φορέσουμε σε επίσημα events (μαύρα)  και διαφορετικά σε κάτι λιγότερο επίσημο (οι αποχρώσεις του μπλε κυριαρχούν  σε αυτό το σημείο). Από εκεί και πέρα θα είναι σαφές το ότι θα πρέπει να δοκιμάσουμε τα χρώματα της  γραβάτας πάνω στο πουκάμισό μας ή και στο κοστούμι μας, έτσι ώστε να  μπορέσουμε  να δούμε το κατά πόσο ταιριάζουν.Το τρίτο σημείο κλειδί για να μπορέσουμε να επιλέξουμε την ιδανική γραβάτα για το κοστούμι μας, είναι το κατάλληλο μοτίβο. Η ποικιλία των γραβατών που υπάρχουν είναι τέτοια ώστε να μας μπερδεύει αναφορικά με την καλύτερη  δυνατή περίπτωση, καθώς μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε σχέδια όπως οι ριγέ, οι καρό και οι πουά, χωρίς να εξαιρούμε και τις κλασικές μονόχρωμες. Το σημαντικό είναι το να μην το παρατραβήξουμε και να επιλέξουμε κάποια υπέρ το δέον φανταχτερή γραβάτα, καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν θα καταφέρουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Η γραβάτα πάντως που ταιριάζει στην πλειονότητα των περιπτώσεων θα πρέπει να κινείται σε περισσότερο στέρεα χρώματα.