Smart Casual Ντύσιμο: Tips για τον Μοντέρνο Άνδρα του 2023 - kmaroussis.gr
ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1948

Smart Casual Ντύσιμο: Tips για τον Μοντέρνο Άνδρα του 2023

Αύγουστος 21, 2023

Smart Casual Ντύσιμο: Tips για τον Μοντέρνο Άνδρα του 2023

Το smart casual ντύσιμο για το γραφείο ή για ιδιαίτερες περιστάσεις, όπως δεξιώσεις, είναι ο πιο έξυπνος και δραστικός τρόπος, ανάδειξης του προσωπικού σας στυλ. Συνήθως, το smart casual ντύσιμο είναι εκλεπτυσμένο και συνοδεύεται από ένα χαλαρό και άνετο look.

Με το smart casual ντύσιμο θα καταφέρετε να εντυπωσιάσετε και θα μαγνητίσετε τα βλέμματα σε όποιο χώρο και να βρίσκεστε, εμποτίζοντας εμπιστοσύνη και θαυμασμό σε όλους τους άλλους γύρω σας.

Μετατρέψτε το Casual σε Smart Casual Ντύσιμο.

Ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε μια smart casual εμφάνιση είναι να ξεκινήσετε από κάτι απλώς casual. Δηλαδή, φορέστε αυτό που κανονικά θα φορούσατε, σε μια περίσταση και μετά αλλάξτε ένα ή δύο κομμάτια με κάτι πιο επίσημο.

Για παράδειγμα, ξεκινήστε με ένα απλό τζιν , μπλουζάκι και sneakers. Αυτή είναι μια “βασική” casual εμφάνιση. Για να την αναδείξετε σε smart casual, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε ένα αδόμητο blazer ή να φορέσετε παπούτσια τύπου Derby στη θέση των sneakers.

metatrepste_to_casual_se_smart_casual_ntysimo

 Λευκά ή Ανοιχτά Γκρι Παντελόνια

    Μια επιλογή για «δυνατούς». Τα λευκά ή ανοιχτά γκρι παντελόνια ή τζιν μπορούν να αποτελέσουν την ιδανική λύση μιας smart casual εμφάνισης. Συνήθως, τα λευκά παντελόνια έχουν μια ιταλική αίσθηση εμπνευσμένη από τη Ριβιέρα, καθιστώντας τα ιδανικά για να τα φορέσετε σε γάμους στην παραλία ή κοκτέιλ πάρτι.

    Αν μαζέψετε το θάρρος και δώσετε μια ευκαιρία, συστήνεται να τα συνδυάσετε με σακάκια σε navy ή καφέ χρώμα.

    Κοστούμι με… Μπλουζάκι

    kostoumi-me-mplouzaki

    Ένας άλλος τρόπος, για να πειραματιστείτε με το smart casual είναι να φορέσετε ένα κοστούμι, αλλά χωρίς το πουκάμισο. Τα πουκάμισα θεωρούνται συχνά ως ένας τρόπος για να ολοκληρώσετε το κοστούμι.

    Αλλά, αν τα αφαιρέσετε τα από την εξίσωση, το κοστούμι φαίνεται αμέσως πιο χαλαρό. Ένα καλοφτιαγμένο μπλουζάκι είναι δύσκολο να νικηθεί, όταν φοριέται κάτω από ένα ελαφρύ σακάκι. Για το φθινόπωρο ένα κλασικό πλεκτό πόλο ή τζάμπερ κρίκετ μπορεί επίσης, να προσφέρει ένα κομψό στοιχείο έκπληξης.

     

    Ενώστε τα αταίριαστα

    Ο διαχωρισμός ενός κλασικού outfit, σε δύο ξεχωριστά είναι εδώ και καιρό ένας τρόπος να γίνετε πιο casual. Φορώντας δύο ξεχωριστά, αταίριαστα κομμάτια ραπτικής, αφαιρείτε το κοστούμι από την πιο επίσημη πλευρά, ανοίγοντας χώρο για περισσότερη δημιουργικότητα και μια πιο smart casual αίσθηση.

     Μπλέιζερ με τζιν

    blazer_me_tzin

    Αυτός ο κλασικός συνδυασμός είναι μια έξυπνη βάση, αλλά πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο. Για το μπλέιζερ θα θελήσετε ένα αδόμητο κόψιμο, με φυσικούς, χωρίς επένδυση ώμους. Αυτό διασφαλίζει ότι είναι πιο casual και αποφεύγει να μοιάζει σαν να έχετε μόλις ρίξει το σακάκι από το κοστούμι σας, σε ένα τυχαίο τζιν που μόλις βρήκατε.

     

     

    Συμβουλές για Smart Casual Ντύσιμο

    Θυμηθείτε, το smart c Sasual ντύσιμο είναι ένα φάσμα, οπότε όταν συνδυάζετε ένα ρούχο, να έχετε κατά νου σε ποιο σημείο θέλετε να φτάσετε. Ακολουθούν μερικές βασικές σκέψεις.

    • Κρατήστε τα πράγματα απλά 

    Εάν έχετε αμφιβολίες, μην υπερβάλλετε. Μείνετε σε δοκιμασμένα βασικά στοιχεία της γκαρνταρόμπας, όπως σκούρα τζιν παντελόνια, chinos, πουκάμισα Oxford, μη δομημένα navy blazers και απλά πλεκτά. Το Smart casual είναι συχνά στα καλύτερά του, όταν είναι απλό.

    • Συμπληρωματικά Χρώματα

    Το smart casual ντύσιμο προτείνει απαλά, συμπληρωματικά χρώματα – σκεφτείτε ένα κλασικό γκρι παντελόνι σε συνδυασμό με ένα navy blazer και λευκό πουκάμισο. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι πιο φθινοπωρινό, όπως γήινους τόνους, δηλαδή πράσινο, πέτρινο και καφέ.

    •  Έμφαση στις Λεπτομέρειες

    Προτείνουμε να δώσετε προσοχή στα μικρά πράγματα. Παραδείγματος χάρη, διασφαλίστε ότι το παντελόνι σας δεν είναι πολύ μακρύ (εάν είναι, θα πρέπει να το προσαρμόσετε ώστε να τελειώνει ακριβώς πάνω από τα παπούτσια σας). Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι τα παπούτσια σας είναι καθαρά ή γυαλισμένα, εάν είναι δερμάτινα. Φροντίστε η ζώνη και τα παπούτσια σας να μην έρχονται σε χρωματική «σύγκρουση». Οι λεπτομέρειες έχουν σημασία.

     

    Εφαρμόζοντας τις παραπάνω συμβουλές μπορείτε να ανακαλύψετε και αναδείξετε το προσωπικό σας μέσω του smart casual ντυσίματος. Για περισσότερη έμπνευση, επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ή το φυσικό μας κατάστημα στην Λεωφόρο Μεσογείων 285.

    physiko_katastima_kmaroussis