Γαμπριάτικα Κουστούμια: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε - kmaroussis.gr
ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1948

Γαμπριάτικα Κουστούμια: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Σεπτέμβριος 24, 2019

Γαμπριάτικα Κουστούμια: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι γαμήλιων κοστουμιών για άνδρες.
Τα ανδρικά κοστούμια γάμου σημαίνουν διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Θα μείνουμε στην ευρωπαϊκή και αμερικανική κουλτούρα, σχετικά με  τους τύπους κοστουμιών που διατίθενται. Όσο υπάρχουν διαφορετικοί τύποι γάμων, τόσο θα υπάρχουν και διαφορετικοί τύποι γαμήλιων κοστουμιών. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι υπάρχουν και γάμοι πρωινοί αλλά και βραδινοί, τα κουστούμια που μπορούν να φορεθούν είναι εντελώς διαφορετικά. Κάτι ακόμα που πρέπει επίσης να σκεφτούμε είναι η εποχή του χρόνου. Η πλειοψηφία των γάμων γίνεται συνήθως καλοκαίρι και λιγότεροι γάμοι άνοιξη ή φθινόπωρο. Κατά συνέπεια, τόσο τα χρώματα όσο και τα υλικά μεταβάλλονται. Τα σμόκιν είναι σίγουρα γαμήλια κοστούμια. 

Ένα από τα πιο γνωστά κοστούμια για γάμο είναι τα σμόκιν. Τα μαύρα σατέν ρεβέρ, τα σατέν καλυμμένα κουμπιά και τα ριγωτά παντελόνια αποδεικνύουν τι είναι ένα σμόκιν. Κυρίως φοριούνται σε βραδινούς γάμους και όχι σε πρωινούς, μιας και η φύση τους είναι πιο επίσημη. Υάρχουν κάποιοι βασικοι τύποι σμόκιν: το κλασικό μαύρο που έρχεται με κανονικό μήκος σακάκι, το λευκό ή  σε απόχρωση ελεφαντόδοντο σμόκιν που χρησιμοποιείται για γάμους πρωινούς και το σμόκιν με ουρά. 

Οι Άγγλοι με τη μακρόχρονη εμπειρία τους, φορούν σμόκιν με ουρές για ένα βραδινό γάμο με ένα ειδικό γιλέκο. Εάν πρόκειται για γάμο κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα δείτε τον γαμπρό και τους φίλους του να φορούν ίσως ένα γκρίζο σμόκιν με ουρά. Το κοστούμι που φοριέται το πρωί έχει ένα πολύ συγκεκριμένο στυλ. Ορισμένα έχουν μια μακριά στρογγυλή ουρά στην πλάτη που έρχεται γύρω απ 'ευθείας στο μπροστινό μέρος του σακακιού. Αυτά τα κοστούμια γάμου πρέπει να φοριούνται αυστηρά για γάμους που γίνονται πρωί. Δεν χρησιμοποιούνται πολύ στην Αμερική εκτός αν πρόκειται για κάποια εύπορη οικογένεια.

 

Οι πρωινοί γάμοι απαιτούν ανοιχτόχρωμα κουστούμια

Αν ο γάμος πρόκειται να γίνει στην καρδιά του καλοκαιρού θα χρειαστεί να φορέσουμε ένα ελαφρύτερο κοστούμι γάμου. Αυτή είναι η ώρα που μπορούμε να επιλέξουμε παλ χρώματα. Ανοιχτό γκρι, ελεφαντόδοντο ή μπεζ. Αυτά είναι συνήθως τα καλύτερα χρώματα γι' αυτή την περίσταση. 

 

Βραδινοί γάμοι

κουστουμια γαμου

Ο βραδινός γάμος είναι πάντα μια πιο επίσημη υπόθεση και καλό θα ήταν να επιλέξουμε ένα μαύρο ή μπλε σκούρο κοστούμι. Εάν επιλέξουμε σμόκιν, καλό θα ήταν να φορέσουμε το κλασικό μαύρο σακάκι σμόκιν με μανικετόκουμπα και σατέν ρεβέρ. Αυτό που χρειάζεται στα γαμπριάτικα κοστούμια είναι να επιλέγονται τα σωστά για τις κατάλληλες περιστάσεις. 

 

Εκτός βέβαια από το γαμπρό, κάθε άτομο που παρευρίσκεται σε ένα γάμο έχει και ένα ρόλο. Ο κουμπάρος, ο πατέρας της νύφης, ο πατέρας του γαμπρού και οι καλεσμένοι. Όλοι χρειάζεται να ντυθούν σωστά και η μόνη λύση είναι το κουστούμι ή έστω επίσημα και περιποιημένα ρούχα που αρμόζουν στην περίσταση, διαφορετικά θα μπορούσε να θεωρηθεί και ασέβεια για το ζευγάρι. Ένα κουστούμι καλής ποιότητας δύσκολα μαρτυρά την ηλικία του, γι' αυτό πέρα από τα χρώματα, το στιλ και το πόσο επίσημο θα είναι, ας δώσουμε βάση στην ποιότητα αγοράζοντας μία καλή μάρκα που δε θα χαλάσει. 
Κερδίστε άμεσα 5% έκπτωση

Συμπληρώστε το email σας και  κερδίστε 5% έκπτωση στην πρώτη σας παραγγελία με το κωδικό EMAIL5